شبکه تلویزیونی اینترنتی لبیک |خانه|--|درباره ما|--|ارتباط با ما|


چهار شنبه 1 شهريور 1396  


  نسخه چاپی


بویش گل با چشمان باز



ما با تحریک حس بینایی به نتایج شگفت‌انگیزی رسیدیم
 

پژوهش تازه‌ای نشان می‌دهد تحریک قشر بینایی مغز با یک محرک الکتریکی می‌تواند حس بویایی فرد را افزایش دهد.

این یافته جالب که برای اولین‌بار چنین ارتباطی را میان بخش‌های گوناگون حسی مغز نشان می‌دهد، باعث خواهد شد محققان در شناخت کنونی خود، از پیچیدگی‌های زیست‌شناختی حواس گوناگون در مغز تجدیدنظر کنند.

 

کریستوفر پک از بخش عصب‌شناسی دانشگاه مک‌گیل و محقق ارشد این پژوهش می‌گوید: "می‌دانیم که بخش‌های تخصصی متعددی در مغز ما وظیفه دریافت حواس گوناگون مانند چشایی، بویایی، بینایی و ... را به عهده دارند و ترکیبی از داده‌های دریافت شده توسط این مراکز است که درک ما را از جهان پیرامون شکل می‌دهد. اما چطور این اتفاق در مغز می‌افتد؛ به عبارت بهتر احتمال اثر گذاشتن یک حس روی حس‌های دیگر چقدر است؟

ما با تحریک حس بینایی به نتایج شگفت‌انگیزی رسیدیم و دیدیم که تحریک اندک این حس می‌تواند به حس بویایی برای درک بهتر بوها کمک کند و این نشان می‌دهد تأثیر متقابل حس‌ها در مغز از آنچه که تاکنون تصور می‌شده به مراتب بیشتر است و در همه انسان‌ها وجود دارد."

 

یوهان لندستورم از مرکز حواس شیمیایی مونل می‌گوید: "این تداخل حسی که می‌تواند با تحریک یک حس به تحریک خودبه‌خودی و غیرارادی حس دیگری منجر شود، به عنوان "هم‌حسی" یا "حس‌آمیزی" می‌شناسیم و می‌تواند در فرد باعث شود رنگ اعداد را ببیند، بوها را بشنود یا کلمات را بو کند، اما این تحقیق نشان می‌دهد تمامی ما انسان‌ها به درجاتی از این اختلال مبتلا هستیم."
تحریک حس بینایی می‌تواند به حس بویایی برای درک بهتر بوها کمک کند

به گزارش ساینس دیلی، این محققان برای انجام آزمون از TSM یا تحریک مغناطیسی جمجمه که به کمک آن می‌توان بخش خاصی از قشر مغز را به شیوه‌ای غیرتهاجمی تحریک کرد، استفاده کردند.

آن ها از داوطلبان خواستند قبل و بعد از تحریک قشر بینایی مغز، آزمون بویایی ثابتی را انجام دهند. از آن جا که TSM به دقت می‌تواند منطقه مغزی هدف را تحت‌تأثیر قرار دهد، بهبود حس بویایی افراد نشان می‌داد که تداخلی میان حس بینایی و بویایی وجود دارد.

 

جالب است بدانید این تداخل میان حس شنوایی و بویایی وجود نداشت و به همین دلیل محققان حدس می‌زنند این حس بینایی است که نقش مهمی را در ترکیب داده‌های حاصل از حواس دیگر بازی می‌کند و می‌تواند با تداخل، اثر آن ها را تقویت کند.

فکر نمی‌کنید از این به بعد بهتر باشد گل‌ها را با چشم‌های باز بو کنیم؟

 

تاثیر بو کردن گل ها بر تقویت حافظه

رایحه ی گل می تواند باعث تقویت حافظه و آرامش شود.

"بوها" مى توانند بر روند ساخته شدن هورمون ها، گرایش هاى شخصى، حرارت بدن، سطح هورمون ها، ساخته شدن انسولین، سوخت و ساز بدن، سطح هورمون استرس، هورمون هاى جنسى، سیستم دفاعى بدن، افکار و واکنش هاى آگاهانه اثر بگذارند.

بوییدن گل ها به ویژه گل رز جهت تقویت حافظه بسیار موثر است. محققان دریافته اند با بوییدن گل رز، قسمتی از مغز که متعلق به یادگیری است، تقویت می شود.

هم چنین تاکید می شود بوییدن گل ها هنگام خواب تاثیر بیشتری بر مغز خواهد گذاشت.

 

اثرات بوییدن گل نرگس

الإمام الرضا علیه‏السلام :

وَلیشُمَّ النَّرجِسَ ؛ فَإِنَّهُ یأمَنُ الزُّکامَ ، وکذلِک الحَبَّةُ السَّوداءُ.

امام رضا علیه‏السلام :

گل نرگس ببویید؛ زیرا از زکام، ایمنى مى‏بخشد. همچنین است سیاه دانه.

فی بحار الأنوار : «ولا یؤخِّر شمّ النرجس ، فإنّه یمنع الزکام فی مدّة أیام الشتاء».طبّ الإمام الرضا علیه‏السلام ، صفحه 38 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 324 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 110 این متن در بحارالأنوار به این صورت آمده است: «بوییدن گل نرگس را به تأخیر نیندازید؛ زیرا که استشمام آن، از ابتلا به زکام در ایام زمستان، جلوگیرى مى‏کند.»

 

رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :

شُمُّوا النَّرجِسَ و لَو فِی الیومِ مَرَّةً ، و لَو فِی الاُسبوعِ مَرَّةً ، و لَو فِی الشَّهرِ مَرَّةً ، و لَو فِی السَّنَةِ مَرَّةً ، ولَو فِی الدَّهرِ مَرَّةً ؛ فَإِنَّ فِی القَلبِ حَبَّةً مِنَ الجُنونِ وَ الجُذامِ وَ البَرَصِ و شَمُّهُ یدفَعُها.

پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :

گُل نرگس را ببویید، هر چند در روز یک بار، هر چند در هفته یک بار، هر چند در ماه یک بار، هر چند در سال یک بار، و هر چند در همه عمر، یک بار؛ چرا که در قلب، هسته‏اى از دیوانگى، جذام و پیسى وجود دارد و بوییدن نرگس، آن را دور مى‏کند.

طبّ النبی صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم ، صفحه 10 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 299؛ تاریخ دمشق ، جلد 14 ، صفحه 36 ، حدیث 3368 عن شریح عن عنه صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم نحوه دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 270
محققان دریافته اند در مکان هایی که هوا توسط خودروها و صنایع آلاینده آلوده می شود گل ها تا 90 درصد بوی خود را از دست می دهند

گل درمانی

گل درمانی یکی از اعضای خانواده طب کل نگر است. گرچه این شیوه درمان در ایران چندان شناخته شده نیست، اما مزایای بسیاری برای افرادی که از آن استفاده می کنند، دارد.

با گل درمانی می توان سلامت روحی فرد را به او باز گرداند و به این ترتیب از طریق درمان روحی، درمان جسمانی نیز صورت می پذیرد.

این شیوه درمانی غالباً همراه با طب سوزنی فوق العاده خوب جواب می دهد.

گل درمانی می تواند فرد را از استرس، غم، ناامیدی، احساس گناه و سرزنش، شک و تردید، عدم اعتماد به نفس، بی حوصلگی، حسادت و بدبینی نجات دهد.

گل ها کاملاً سالم و بدون عوارض بوده و در واقع یک معجزه الهی هستند که با خود شعور الهی به همراه دارند. آن ها می توانند افراد سخت‌گیر و منتقد را به انسان هایی انعطاف پذیر و مهربان، انسان های خسته را به انسان های پرانرژی و افراد غمگین و مضطرب را به انسان هایی شاد و شجاع تبدیل کنند.

نام چند نمونه از این گل ها: گل mimulus، گل Cerato ، گل pine، گل Holly، گل Beech، گل Red chestnut

 

آلودگی هوا، بوی گل ها را از بین می برد

محققان آمریکایی اعلام کرده اند آلودگی هوا بر بوی گل ها تاثیر منفی دارد و موجب کاهش یا از بین رفتن بوی گل ها می شود.

هوای آلوده نه تنها بوی گل ها را کاهش می دهد، بلکه موجب اختلال در عملکرد و زندگی حشرات تغذیه کننده از گل ها می شود.

محققان دانشگاه ویرجینیا اعلام کرده اند، در هوای پاکیزه بوی گل ها تا هزار متر دورتر نیز توسط مشام بسیاری از حیوانات و حشره ها قابل تشخیص است. در صورتی که این بو در هوای آلوده تا 200 متر دور تر هم نمی رسد.

گفتنی است بوی گل ها در هوای آلوده توسط انسان به سختی استشمام می شود و به همین دلیل به نظر می رسد در شهرهای آلوده گل ها بو ندارند.

محققان میزان جریان بوی گل ها به وسیله جریان هوا و باد را مورد ارزیابی قرار داده اند و نتیجه گرفته اند در مکان هایی که هوا توسط خودروها و صنایع آلاینده آلوده می شود گل ها تا 90 درصد بوی خود را از دست می دهند.



برچسب هاطب سنتی, طبیعی, گل, بو, چشم, رابطه
نسخه چاپیارسال به دوستان

نظر شما:



مطالب پیشنهادی
آداب نوشیدن آب و تدابیر مربوطه آداب نوشیدن آب و تدابیر مربوطه
عواملی خارجی یا داخلی وجود دارند که در ساختار اخلاط و مزاج ما دخالت می کنند و موجب نگهداری سلامت ما و یا موجب از بین رفتن سلامت ما می شوند
توصیه‌های امام رضا(ع) در موردخوردن گوشت توصیه‌های امام رضا(ع) در موردخوردن گوشت
اگر خداوند، گوشتی گواراتر از گوشت میش آفریده بود همان را به جای قربانی کردن اسماعیل می فرستاد.
تقویت قلب با بوییدن نیلوفر آبی تقویت قلب با بوییدن نیلوفر آبی
نگه داشتن نیلوفر آبی در دهان جهت بیماری دیفتری مفید است
نمک پیش از غذا، درمان امراض معده نمک پیش از غذا، درمان امراض معده
نمک در طب سنتی دارای مزاجی گرم و خشک است
نوشابه؛ خطرناکِ پرطرفدار نوشابه؛ خطرناکِ پرطرفدار
تأثیر مخرب بر قلب، پوست و کلیه
قهوه موجب مثبت اندیشی می شود قهوه موجب مثبت اندیشی می شود
کافئین موجود در قهوه فعالیت سیستم مرکزی عصبی را افزایش می دهد
درمان سردردها با داروهای گیاهی و طب سنتی درمان سردردها با داروهای گیاهی و طب سنتی
دم کرده برگ ریحان درمان کننده سرگیجه است
برای ضعف عمومی از ژین سینگ استفاده کنید برای ضعف عمومی از ژین سینگ استفاده کنید
برای ضعف عمومی از این گیاه استفاده می‌شود
شش راهکار ساده برای ارتقای سلامت شش راهکار ساده برای ارتقای سلامت
از گلودرد و سردرد با واقع بینی و راستگویی پیشگیری کنید
علت بالا بودن غلظت خون چیست و راه درمان علت بالا بودن غلظت خون چیست و راه درمان
چای ترش، جلوگیری کننده از غلظت خون می‌باشد

• حج
آموزش
احکام
آشنایی با اماکن
• عترت
اهل بیت علیهم السلام
خاندان معصومین
زیارتنامه ها
احادیث و روایات
غدیر
• تاریخ
تاریخ اسلام
تاریخ ایران
انقلاب اسلامی
دفاع مقدس
بیداری اسلامی
• سبک زندگی
حجاب و عفاف
خانه و خانواده
خلاقیت و نوآوری
زندگی شهری
کودک و نوجوان
طب طبیعی
• چند رسانه ای
آوا و نما
عکس
نرم افزار
• هنر دینی
شعر آیینی
حکایات و لطایف
دلنوشته ها
داستانک
 • حج در معارف و کلام
وحی
معصومین ( علیهم السلام )
بزرگان
• اخلاق
اخلاق عملی
اخلاق نظری
• کتابخانه
حج
عترت ( علیهم السلام )
معارف
• سایر
دین شناسی
شخصیت شناسی
پیوندها
کلیه حقوق متعلق مادی و معنوی متعلق به امور حج و زیارت سازمان صدا و سیما می باشد
امور حج و زیارت صدا و سیما