شبکه تلویزیونی اینترنتی لبیک |خانه|--|درباره ما|--|ارتباط با ما|


چهار شنبه 22 آذر 1396  


  نسخه چاپی


آداب نوشیدن آب و تدابیر مربوطه



عواملی خارجی یا داخلی وجود دارند که در ساختار اخلاط و مزاج ما دخالت می کنند و موجب نگهداری سلامت ما و یا موجب از بین رفتن سلامت ما می شوند
 

عواملی خارجی یا داخلی وجود دارند که در ساختار اخلاط و مزاج ما دخالت می کنند و موجب نگهداری سلامت ما و یا موجب از بین رفتن سلامت ما می شوند که به آن ها اسباب ضروریه یا سته ضروریه و یا اسباب سته می گویند که عبارتند از غذا و نوشیدنی ها، هوا، احتباس و دفع، خواب و بیداری، حرکت و سکون و نهایتاً اعراض نفسانی

در طب سنتی برای هر یک از این شش مورد تدابیری توصیه شده است که در ذیل به برخی از تدابیر مربوط به آداب نوشیدن آب اشاره می گردد:
- بهترین وقت آشامیدن آب بعد از نزول غذا از فم معده است.
- نباید آب را به یك نفس و با سرعت نوشید بلكه به تدریج و حداقل در سه نفس بیاشامند.
- خوردن آب بعد از غذا و پیش از نزول غذا سبب اختلال در هضم می‌شود؛ زیرا سردی آب موجب کاهش حرارت معده می‌گردد.
- آشامیدن آب در بین غذا مضر است. البته صاحبان مزاج گرم و خشک و کودکان استثناء بوده و نوشیدن آب در این افراد سبب اعتدال حرارت معده و هضم خوب غذا می‌گردد.
- تا عطش واقعی و احتیاج به آشامیدن آب نشود از نوشیدن آب پرهیز نمایند.
- آشامیدن آب ناشتا به علت نبود غذا در معده، سریعاً به اعضای رئیسه نفوذ کرده و موجب ضعف حرارت غریزی می‌گردد.
- خوردن آب بعد از فعالیت بدنی و بعد از حمام و در حمام مضر است؛ زیرا به علت جذب سریع سبب کم شدن حرارت غریزی و ضعف قوا می‌شود.
- آشامیدن آب بعد از جماع، مضر است.
- مصرف آب بین خواب و بعد از خواب سبب بیماری‌های دماغی مثل استرخاء و رعشه می‌گردد.
- نوشیدن آب سرد پس از شیرینی یا ترشی و بعد از میوه‌های تر موجب فساد معده می‌گردد.
- بهتر است آب را در روز به صورت ایستاده میل کنیم و در شب به صورت نشسته.
- باید توجه داشت که آب آشامیدنی ما نباید خیلی سرد باشد زیرا دمای معده ما بالا ست و با خوردن آبی بسیار سرد دمای معده ناگهان تغییر می کند و پس از مدتی معده بیمار شده و آسیب جدی برای معده به وجود می آید.
- بهتر است آب جرعه جرعه خورده شود و حتی توصیه شده آب هم مزه مزه شود و هنگام نوشیدن آب به آن نگاه کنیم.



مطالب مرتبطروزهاى مناسب مورد سفارش معصومین برای حجامت
نگاهی به بلغم در طب سنتی
نسخه چاپیارسال به دوستان

نظر شما:



مطالب پیشنهادی
آداب نوشیدن آب و تدابیر مربوطه آداب نوشیدن آب و تدابیر مربوطه
عواملی خارجی یا داخلی وجود دارند که در ساختار اخلاط و مزاج ما دخالت می کنند و موجب نگهداری سلامت ما و یا موجب از بین رفتن سلامت ما می شوند
توصیه‌های امام رضا(ع) در موردخوردن گوشت توصیه‌های امام رضا(ع) در موردخوردن گوشت
اگر خداوند، گوشتی گواراتر از گوشت میش آفریده بود همان را به جای قربانی کردن اسماعیل می فرستاد.
تقویت قلب با بوییدن نیلوفر آبی تقویت قلب با بوییدن نیلوفر آبی
نگه داشتن نیلوفر آبی در دهان جهت بیماری دیفتری مفید است
نمک پیش از غذا، درمان امراض معده نمک پیش از غذا، درمان امراض معده
نمک در طب سنتی دارای مزاجی گرم و خشک است
نوشابه؛ خطرناکِ پرطرفدار نوشابه؛ خطرناکِ پرطرفدار
تأثیر مخرب بر قلب، پوست و کلیه
قهوه موجب مثبت اندیشی می شود قهوه موجب مثبت اندیشی می شود
کافئین موجود در قهوه فعالیت سیستم مرکزی عصبی را افزایش می دهد
درمان سردردها با داروهای گیاهی و طب سنتی درمان سردردها با داروهای گیاهی و طب سنتی
دم کرده برگ ریحان درمان کننده سرگیجه است
برای ضعف عمومی از ژین سینگ استفاده کنید برای ضعف عمومی از ژین سینگ استفاده کنید
برای ضعف عمومی از این گیاه استفاده می‌شود
شش راهکار ساده برای ارتقای سلامت شش راهکار ساده برای ارتقای سلامت
از گلودرد و سردرد با واقع بینی و راستگویی پیشگیری کنید
علت بالا بودن غلظت خون چیست و راه درمان علت بالا بودن غلظت خون چیست و راه درمان
چای ترش، جلوگیری کننده از غلظت خون می‌باشد

• حج
آموزش
احکام
آشنایی با اماکن
• عترت
اهل بیت علیهم السلام
خاندان معصومین
زیارتنامه ها
احادیث و روایات
غدیر
• تاریخ
تاریخ اسلام
تاریخ ایران
انقلاب اسلامی
دفاع مقدس
بیداری اسلامی
• سبک زندگی
حجاب و عفاف
خانه و خانواده
خلاقیت و نوآوری
زندگی شهری
کودک و نوجوان
طب طبیعی
• چند رسانه ای
آوا و نما
عکس
نرم افزار
• هنر دینی
شعر آیینی
حکایات و لطایف
دلنوشته ها
داستانک
 • حج در معارف و کلام
وحی
معصومین ( علیهم السلام )
بزرگان
• اخلاق
اخلاق عملی
اخلاق نظری
• کتابخانه
حج
عترت ( علیهم السلام )
معارف
• سایر
دین شناسی
شخصیت شناسی
پیوندها
کلیه حقوق متعلق مادی و معنوی متعلق به امور حج و زیارت سازمان صدا و سیما می باشد
امور حج و زیارت صدا و سیما